keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Arkiherkuttelua

Arjessa on kiva herkutella helpolla ja nopeasti valmistuvalla, mutta maistuvalla ruoalla. Yksi suosikkejani on broiler-pastasalaatti, johon laitan melkeinpä kaikki salaattilempparini juustoa lukuun ottamatta. Tällä kertaa tuli tehtyä salaattia isommalle porukalle, joten tästä ohjeesta riittää esim. seuraavan päivän työevääksikin mainiosti.




Broiler-pastasalaatti (8 annosta)

300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
200 g nokkosnauhapastaa
1 ruukkusalaatti
1 ruukku rucolaa
1 kurkku
1 paketti miniluumutomaatteja (onko siinä 200 g?)
1 punasipuli
2 paprikaa
kourallinen kurpitsansiemeniä

mausteeksi:
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
valkosipulirouhetta
sitruunapippuria
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa

Ruskista broilersuikaleet tilkassa oliiviöljyä. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Keitä pasta suolalla maustetussa väljässä vedessä oliiviöljyn kera. Kaada vesi pois kattilasta ja lisää pastan joukkoon vielä loraus öljyä, jotta se pysyy irtonaisena. Älä huuhtele. Paahda kurpitsansiemenet ja valkosipulirouhe broilerin paistosta jääneessä rasvassa ja mausta paprikajauheella.

Pilko salaattiainekset makusi mukaan suureen kulhoon (taikka kahteen). Lisää broilersuikaleet, pasta ja kurpitsansiemenet. Mausta sitruunapippurilla, oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla. Sekoita.

Tarjoile salaatti patongin ja valkoviinin kera. Nauti hyvien ystävien kanssa.

4 kommenttia:

Ilari Huttula kirjoitti...

kokemuksesta voi sanoo et TOIMII ;)

Anna kirjoitti...

Nam nam! Näyttää hyvälle ja maistuukin varmasti. Pitää joskus kokeilla. :)

Unknown kirjoitti...

Ompa erittäin kaunis blogi! Jäin lukijaksi :)

Kivimäen Jenni kirjoitti...

(Minen osaa käyttää tätä kommenttilootaa! :D)

Ilari: oli hyvä ilta muutenkin kaikin puolin!

Anna: suosittelen lämpimästi!

merryhey: kiitos kauniista sanoistasi! Tervetuloa mukaan! :