torstai 30. elokuuta 2012

Last chance

 

Huomenna on elokuun viimeinen päivä. Kesän viimeinen päivä. Tämä on ollut  ihmeellinen kesä. Erilainen kesä. En ole tehnyt lainkaan sitä, mitä kuvittelin tai suunnittelin tekeväni. Kohtalo on jännä asia. Se laittaa meidät testiin ja katsoo, paljonko muutosta ja yllätyksiä kestämme selväjärkisesti, ennen lopullista notkahdusta. Mistä tietää, kuinka paljon on liikaa? Mistä tietää, paljonko on sopivasti?

Tomorrow is the last day of August. Last day of summer. It has been an extraordinary summer. I have done everything but what I had planned. That is the twist of faith that tests us and wants to know how much we can handle. How do you know when you have had enough? How much is too much?



Olen vieläkin hämilläni, vapiseva. Jotain sisälläni on muuttunut, pysyvästi. En ole enää sama ihminen kuin ennen kesää. Tuntuu, että olen muuttunut vieläkin vakavammaksi, vaikken uskonut sen oikeastaan olevan edes mahdollista. Niin paljon on tapahtunut. Olen onnellinen, että minulla on päiväkirja ja tämä blogi. Ohitse kiitävät asiat unohtuvat niin helposti, jos niitä ei laita minnekään ylös. Pitäisi aloittaa unipäiväkirjakin. Olen tänä kesänä nähnyt paljon unia, sekavia ja selittäviä. Kaikenlaisia. En suuremmin pohdi, mitä ne tarkoittavat, mutta joskus niistä saa lohtua ja helpotusta.

I am confused, shivering. Something has changed in me, and I feel that it is permanent. I am not the same person I was before this summer. So much has happened. I am delighted that I write a diary and this blog as well. We tend to forget things too easily. I should begin to write a dream diary as well. I have had lots of dreams this summer, both confusing and relieving.



Yritän opetella uutta elämäntapaa. Vieläkin hiljaisempaa ja rauhallisempaa. Yritän opetella vieläkin paremmin iloitsemaan pienistä asioista, kiittämään jokaisesta päivästä ja olemaan onnellinen niistä rakkaista, joita minulla on ympärilläni. Nautin miehestäni, joka on minun kallein aarteeni. Ihminen, joka pitää minusta huolen hyvinä ja pahoina päivinä ja on niin loputtoman kärsivällinen ja ymmärtäväinen tätä prosessiani kohtaan. Mistä sellaisia ihmisiä edes löytyy?

I try to learn to be even more thankful and greatful for all those little things in my everyday life, embrase those who are dear to me. I enjoy spending my life with my other half, man who takes care of me in sickness and in health. A man who is so patient and understanding towards this process. Where do you even find such people?



Iloitsen siitä, että vähitellen olen alkanut taas neuloa ja virkata jotain. Kohta alkaa taas kansalaisopiston uusi lukuvuosi, joka tuo mukanaan ties mitä. Olen helpottunut, ettei käsitöiden tekemisen tuoma ilo ole hävinnyt minnekään. Se on vain nukkunut kesäunta. Iloitsen uudesta kamerastani ja siitä, etten ehkä olekaan ihan idiootti vaan saatan jopa ajan kanssa päästä sisälle siihen, kuinka tuota kameraa käytetään. Riemuitsen, kun saan kuvia, joita pystyy suoraan käyttämään jossain ilman massiivista kuvanmuokkausta ja siistimistä. Sekin on onnea.

I am happy that I have slowly began to knit again. Soon new courses at the evening school / open college will begin and bring all kinds of ideas with them. I am relieved that I haven't forgotten the silent satisfaction that comes from doing handicrafts. I am delighted about my new camera and the fact that I propably am not a complete ass and can eventually get decent photos with it. That is also happiness.


Kaikki kuvat Kenkäverosta, Mikkelistä. :)
All photos taken in Kenkävero, Mikkeli. :)

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Sunrise, sunset



Muistaa sen tytön pienen voinhan
Muistaa sen pojan pienen voin
Milloin mä vanhenin
He milloin varttui noin



Is this the little girl I carried
Is this the little boy at play
I don't remember growing older
When did they
 

Kauniiksi tytön huomaan tulleen
Pitkäksi pojan tulleen niin
Eilenhän vielä kanssaan 
Leikittiin


When did she get to be a beauty
When did he grow to be so tall
Wasn't it yesterday
When they were small


Nousee päivä, laskee päivä
Kiitää hetket näin
Siemen niin pian maasta kasvaa
Auringonkukaks silmissäin


Sunrise, sunset; Sunrise, sunset
Swiftly flow the days
Seedlings turn overnight to sunflowers
Blossomig even as we gaze


Nousee päivä, laskee päivä
Kiitää vuodet niin
Talvet ja kesät toistaan seuraa
Naurusta menet kyyneliin


Sunrise, sunset; Sunrise, sunset
Swiftly fly the years
One season following another
Laden with happiness and tears


Millaiset neuvot voisin antaa
Tietänsä miten helpottaa
Päivittäin toisiltansa he parhaat
Neuvot saa


What words of wisdom can I give them
How can I help to ease their way
Now they must learn from one another
Day by day


Tyyneltä molemmat niin näyttää
Niin kuin hääparin kuuluukin
Alle tuon katoksen myös tahtoisin


They look so natural togehter
Just like two newlyweds should be
Is there a canopy in store for me


Kiitos, Emilia, että saimme olla osa suurta päiväänne. Olette rakkaita <3

Thank you, Emilia, for letting us be a part of your big day. Love you guys <3

Nousee päivä, laskee päivä -sanat Sheldon Harnick 1964.
Sunrise, sunset -lyrics by Sheldon Harnick 1964.

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Wedding card and a small gift also


Emilian häät on nyt juhlittu ja uskallan viimeinkin näyttää teille, millaisen kortin askartelin tälle nuorelleparille. :) Laitan parhaita tunnelmapaloja itse juhlista tulemaan sitten, kunhan saan kameran purettua. Luvassa kuvia vähän joka puolelta Suomea. :)

Emilias wedding has now taken place and I can finally show you guys the card and small gift I made for them. Photos from my trip will arrive here as soon as I get my camera emptied. There will be pictures from all over Finland. :)


Pidän itse tästä kortista valtavasti. Siinä on volyymia, kerroksia, tavaraa ja tunnetta. Itse askarreltu lippuviiri on koko kortin kruunu. <3

I like this card a lot. I am getting towards the feeling I want to achieve with my cards.

Kirjaimet/Letters: Authentique Petite Type Circle; Tarra/Sticker: Melissa Harris Designer Stickers; Puolihelmet/Pearls: Artemio; Kukat/Flowers: Prima Marketing Essentials #9 Fairy Flora; Haaraniitit/Brads: Papermania Pearl Brads Pink; Kultanauha/Golden string: Sinooperi; Metallisydän/Metallic heart: TaavaNainen; Kakkupaperi/Cake foil: äidiltä/from mum <3; Paperit/Papers: Echo Park Paper Co. Neighbor + BoBunny Et Cetera Symphony; Kuva/Picture: Graphic 45 Le Romantique Collection Sweetheart of Mine.
 


Hääpari toivoi lahjaksi jotain itse tehtyä. Askartelin heille valmiiseen albumipohjaan 12"x12" kokoisia sivuja, joissa on tila 10x15 cm kuvalle sekä pieni tagi tekstejä varten. Albumiin jäi myös tyhjiä taskuja lehtileikkeitä, lisäkuvia ja muuta mukavaa varten. Paperilehtiö ja suurin osa nauhoista Papermanian Capsule Collectionia, mukana myös omista kätköistä kaikkea, mitä en jaksanut kirjoittaa ylös. Tästä tuli aika kiva kokonaisuus. Toivottavasti saajat tykkäsivät! :)

Bride and groom wished to have something self made as present. I did this photo album from 12"x12" Papermania Capsule Collection paper sheets and ribbons. It also includes a lot of stuff from my hidings, I didn't list them. It turned out nice, I like the harmony and colours. There is also room for paper clips, more photos and other stuff bride and groom wish to keep as memories of their big day. Hope they loved it! :)

perjantai 24. elokuuta 2012

Wedding part 1: panic


Nyt se on virallista: hääpaniikki on täällä. Kaikkien häät ovat niin hienoja ja morsianten puvut niin upeita ja kuinka he ovat saaneetkaan noin upeat kampaukset ja mistä tämä kaikki ruoka on tilattu ja kenellä on ollut aikaa tehdä kaikki nuo koristeet ja miten heillä on ollut varaa tuollaisiin sormuksiin! (Tässä välissä hapenvetotauko!) Kuinka häiden teema suunnitellaan ja kuka valitsee teemavärin ja onko sellaista väriä pakko olla ja miten kaikista herkuista osaa päättää juuri sen oikean ja entä jos vihaan hääpukua vuoden päästä ja kyllä keksin vielä jotain muutakin josta voisin paniikin kehittää odottakaapa vain! (Vedän happea uudestaan!)

It is official: wedding panic is here. How is it possible that people can arrange and afford such lovely weddings and keep their heads straight at the same time? Who makes all those decisions without turning into a proper bridezilla? 


Häät ovat tosiaan nyt jo alle vuoden päästä ja yritän kehittää jonkinlaista listaa siitä mitä pitäisi tietää tehdä tai olla tekemättä. Pahinta lienee se, että tietää, että on jotakin, joka pitäisi tietää, muttei tiedä mitä se on.

Tavoitteet (itselle muistiin, jotta voin pahoina hetkinä käydä täällä vetämässä henkeä ja ottamassa vähän perspektiiviä):

1. Ota rennosti. Ne tulevat olemaan ihanat juhlat juuri sinua ja miestäsi varten. Kaikki ovat tulleet sinne vain sinua varten ja toivovat sinulle hyvää. Kukaan ei huomaa, jos lautasliinat ovat väärää vihreän sävyä tai jos yksi karkkilaatu puuttuu buffetista.
2. Nauti. Se tulee olemaan ainutlaatuinen päivä. Yksi päivä on ohi hetkessä, joten nauti tästä vuoden pituisesta matkasta kohti tuota päivää. Ota jokainen päätös ja valinta seikkailuna ja anna itsellesi tilaa olla sekä tyytyväinen että tyytymätön. Kaiken ei tarvitse olla täydellistä.
3. Valmistaudu. Koska aikaa on näin paljon, mikset tekisi mahdollisimman paljon jo etukäteen valmiiksi? On muiden ihan oma asia, jos katsovat kieroon aikaisia valmisteluitasi (älä kuitenkaan leivo kakkua ihan vielä). Ole valmis hyvissä ajoin, jotta sinulla jää pelivaraa viimeisen viikon yllätyksille.
4. Hemmottele. Itseäsi ja miestäsi. Pitäkää välillä myös lomaa häistä ja hääjärjestelyistä. Voitko kuvitella, että kavereillasi on muutakin elämää kuin sinun hääsi ja niistä puhuminen? Varaa aika kosmetologille, tee äkkilähtö. Anna ajatustesi karata pois tylleistä ja höytyvistä. Syö tarpeeksi suklaata.

Goals: remember to relax and enjoy the ride. It is a once-in-a-lifetime experience. Take the most out of it! Remember to take free time off wedding planning and eat enough chocolate!



Tässä vaiheessa to-do list näyttää tältä:

Kirkko: varattavissa joulukuusta alkaen
Juhlapaikka: varattu
Hääpuku: ostettu (alushame ja huntu puuttuvat!)
Sulhasen puku: suunniteltu, ei vielä tehty toimenpiteitä
Sormukset: morsiamen oma mietitty, sulhanen vielä kahden vaiheilla (kun muistaisi ostaa!)
Morsiamen kampaaja ja meikki: varattu, tyylistä tosin ei vielä mitään tietoa
Kaasojen ja morsiamen äidin kampaaja: varattu
Sulhasen grooming: varaamatta
Best manien grooming: varaamatta
Kaasot ja best manit: varattu! <3
Seremoniamestarit: varattu! <3
Valokuvaaja: varattu
Ohjelma: mietitty, ei vielä tehty toimenpiteitä
Bändi: tarjouspyyntö lähetetty
Ruoka: mietitty, ei vielä tehty toimenpiteitä
Kutsut, koristeet, värit: suunniteltu, ei vielä tehty toimenpiteitä (oikeasti, niitä vaihtoehtoja on niin paljon, että kuka niistä muka osaa valita??!!)

Tähän sitten päälle se kaikki, jota ei vielä edes tiedä kaipaavansa. Keksin varmasti lisää matkan varrella! Ai niin ja budjetti. Mikä se on? :D

Viikonloppuna onkin sitten ihanaisen Emilian häät ja sieltä saadaan taas yhdenlaisia vinkkejä ikimuistoisten juhlien järjestämiseksi. Nautinnollista viikonloppua kaikille! <3


To-do list is still quite long but we have already booked the venue and I have bought a dress. So I think we have a good start. Let's see what I come up with during the year. :D Have a sweet weekend everyone! I will be attending lovely Emilias wedding. <3

Kaikki kuvat / all photos: Style Me Pretty

torstai 23. elokuuta 2012

Hanging in there


Pyydän anteeksi reissun jälkeistä hiljaisuutta. Työhuoneen remontin loppuunsaattaminen ja jälkien siivoaminen saivat minulle aikaiseksi hurjan flunssan, jota olen viime viikon lopusta alkaen yrittänyt selättää. Lisäksi meillä on tällä hetkellä toinenkin potilas lasaretissa. 10-vuotias Kalle kävi hammaslääkärissä maanantaina ja reilun kahden tunnin leikkausoperaatiossa poistettiin lähes kaikki hampaat. Jäljelle jäi muutama oikeanpuoleinen poskihammas, jotka poistetaan myöhemmin, sekä etuhampaat, jotka ovat moitteeettomassa kunnossa ainakin toistaiseksi.

I am sorry for being absent after returning home from our trip. It was hell of a job to get our study room renovation done and cleaned with, which caused me a terrible flu. I've tried to recover a week now. And we have another patient here also! 10 year old Kalle visited dentist last Monday and got nearly all of his teeth removed in over two hour operation. 


Kalle tuli meille reilut puolitoista vuotta sitten paikalliselta eläinsuojeluyhdistykseltä, emmekä havainneet kissassa mitään outoa ennen kuin hiljattain sen hengitys alkoi haista voimakkaasti ja kuolan eritys lisääntyä. Eläinlääkäri diagnosoi sillä nyt pahoin edenneen parodontiitin. Parodontiitti on kissoilla yleistä ja sitä esiintyy myös villeillä kissoilla. Syytä sen puhkeamiselle ei tarkalleen ottaen tiedetä, mutta taudinkuva on selkeä. Nyt yritämme hoitaa suun terveeksi ja pitää jäljelle jääneet etuhampaat peleissä mukana niin kauan kuin mahdollista. Kallella on antibioottikuurin lisäksi kipulääkitys päällä ja olo selvästi keveämpi kuin ennen operaatiota kipeiden hampaiden kanssa.

Kallesta otettiin myös kontrolliverikokeet - kaikki oli aivan priimaa! Olen niin helpottunut! Eli muistakaahan ottaa kissoistanne verikokeet ja huoltaa myös hampaita säännöllisesti.


Kalle came to us via local animal shelter roughly year and a half ago. We didn't pay attention to anything unusual with him until recently when his breath started smelling bad and he began drooling around. Veterinary diagnosed him with severe parodontitis. It is not actually known how parodontitis begins or what are the reasons since it is found also in wild cats. It is however known how it goes on, so now we try to do our best to heal his mouth and save the remaining front teeth. He is on antibiotics and pain killers and already seems so much happier than with those aching teeth.

Kalle also had blood proves taken of him - and they were all perfect! I am so relieved and happy! So please, do remember to take control blod proves every now and then and also check the teeth regularly!



Lasaretissa pitää toki olla jotain puuhaakin pään selviämiseksi, joten opettelin virkkaamaan sukan! Siitä lisää myöhemmin. :)

One has to have something to do while in bed for a week so I learned how to crochet a sock! I'll write more about it later. :)

maanantai 13. elokuuta 2012

London 2012: green












Matkakertomuksen kuudes ja viimeinen  osa. Tähän on hyvä päättää nojatuolimatka tältä erää. Mikä uskomaton elämys tämä matka olikaan! Ihmisten paljous, luonnon vihreys. Urheilun huuma ja metron tungos. Kaikkea oli paljon ja kaikkialla. Elämän ylitsepursuava voima. Ihana Lontoo, näemme varmasti jälleen!


Sixth and last part of trip diaries. It is good to end with something green. This was the most memorable trip ever. People, places, atmosphere. I love you, London! I bet we will see each other again!

London 2012: people


Ihmisten seuraaminen ja katseleminen on kiehtovaa puuhaa. Huomaamatta voi päästä lähelle odottamattomiakin tapahtumia.


I love watching people go by. It is fascinating.

London 2012: rooftops









Vähän niin kuin leijat Helsingin yllä, mutta parempi. Kuvitelkaa sitä tavallista elämää erityisessä kaupungissa. Pienessä asunnossa pienen ikkunan takana, mutta mahtavalla näköalalla.

Imagine an ordinary life in an extraordinary city.