keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pääsiäisneule

Pääsiäisen pyhinä sain viimeinkin pääteltyä langat tästä ihanasta kirjoneuleesta. Paita on ollut valmis jo kuukausia ja kestihän se lankojen päättely ainakin 10 minuuttia! Olin hautonut näitä lankoja kauan. Mikään malli ei tuntunut tarpeeksi hyvältä näille aarteille. Lopulta päädyin perinteiseen norjalaiseen kirjoneuleeseen. Kun neuleesta tuli ihan pääsiäisen värinen, oli kuvaus kokkotunnelmissa enemmän kuin paikallaan. Ja kuten taiteilijan naamasta näkee, yhtään ei ollut kylmä tuuli. :)

I finally got to weave in threads from my new colorwork knit! Since it has eastery colors, we decided to take some photos by the bonfire. And as you can see from my face, it wasn't cold at all. :) 









Pääsiäisen kirjoneule

Malli: "Tunika med lös hals" kirjasta Norsk Strikk by Karen Marie Vinje. 
Lyhennetty oman maun mukaan, lisätty vyötärömuotoilut ja kirjoneulejousteet.
Lanka: Vihertävän keltainen pietaryrtillä itse värjäämääni Seitsemää veljestä ja kirkkaamman keltainen koivunlehdillä itse värjäämääni Seitsemää veljestä, yhteensä 322 g. Harmaa (62 g), ruskea (23 g) ja valkoinen (33 g) 100 % värjäämätöntä villaa suoraan pientuottajalta. Menekki yhteensä 440 g.
Puikot: 3,5 mm
Fiilis: Rakastan noita kirjoneulejousteita! Nelosen puikoilla tästä olisi tullut vielä parempi.

Easter colorwork knit

Pattern: "Tunika med lös hals" from book "Norsk Strikk" by Karen Marie Vinje. 
Did a bit shorter version according to my own taste and added waist shaping and colorwork ribbing.
Yarn: Yellowish ones (75 % wool, 25 % polyamid) I have hand dyed myself with tansy blooms and birch leaves, in total 322 g. Grey (62 g), brown (23 g) and white (33 g) are 100 % wool, un-dyed, straight from local producer. Yarn consumption 440 g in total.
Needles: 3,5 mm
Feels like: I just love those colorwork ribbings! It would have turned out even better with 4 mm needles.

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen kootut

Mainiota maanantaita!

Alkaa pikkuhiljaa olla taannoinen hartiakramppi selätetty, niin alkaa blogikin päivittyä taas normaaliin tahtiin. :) Haluan palata vielä hetkeksi pääsiäistunnelmiin ja jakaa teille yhden herkkureseptin! 

Mellow Monday! Since I'm slowly recovering from my shoulder cramp the other week, the blog is being updated as usual, too. :) I want to share you bits and bites of our Easter. :)




Pääsiäisen ihana harmaus. Se tunne, kun on matkalla kotiin ja tietää, että saa luvan kanssa kääriytyä viltteihin ja vain neuloa ja virkata päivät pääksytysten (ai mistäköhän se kramppi tuli...).

Love the greyness of Easter. That lovely promise that it is OK just to cuddle up and knit and crochet all day long. (Wonder where I got that cramp...)




Herkkuja ja kahvia kaksin käsin. Vaikka niitä oli kauhea kasa jo alkuunsa, piti niitä hakea jo lauantaina lisää! Lisäksi ihania auringonnousuja ja aikaisia aamuja. Miten lomalla jaksaa aina herätä mutta arkena ei? :)

Treats and sweets as much as you can eat. Those early mornings and beautiful sunrises. I always wake up early during holidays but never on regular mornings.




Kierros pääsiäiskokoilla, kylmää oli! Bongattiin peräti seitsemän eri kokkoa. Kylän pääkokkokin savusi oikein komeasti. :)

Tour de Easter bonfires. We spotted total of seven bonfires! It was SUPER cold! The main bonfire of my home city did smoke very properly. :)





Juhlittiin kahdet eri synttärit ja niiden kunniaksi leivoin tämän herkullisen pääsiäiskakun. Kakku on maidoton ja gluteeniton. :)

I baked this super good Easter cheese cake to celebrate two birthday parties. :)

Pääsiäisen muka-juustokakku

pohja:
450 g (3 pakettia) Semperin Kola-keksejä
150 g margariinia (tarkista, että on varmasti maidotonta!)

täyte:
4 dl soija-vispikermaa
400 g maustamatonta Tofutti-soijalevitettä     
1 dl sokeria
100 g maidotonta tummaa appelsiinisuklaata
1 tölkki persikanpuolikkaita mehussa
8 liivatelehteä
1 sitruunan mehu

päälle:
1 tölkki persikanpuolikkaita mehussa
persikkatölkin mehu
3 liivatelehteä

Valmista ensin pohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm olevan vuoan pohjalle. Murenna keksit ja sekoita niihin sula margariini. Painele muruseos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi suklaa veitsellä sopivan kokoisiksi muruiksi. Pilko persikanpuolikkaat. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon ensiksi soijalevite, sitten suklaa ja persikat. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se mikrossa. Puristele liivatelehdet ja kaada joukkoon kuuma sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivatteet täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti, mieluiten yön yli.

Valmista sitten kiillekerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota talteen noin 2 dl persikkamehua. Viipaloi persikat ja asettele ne kakun päälle. Kuumenna 1 dl persikkamehua mikrossa. Puristele liivatelehdet ja kaada joukkoon kuuma persikkamehu. Kaada joukkoon loppu mehu. Tämä siksi, ettei kiille ole liian kuumaa, kun se kaadetaan kakun päälle. Kaada kiille tasaisesti persikoiden päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta se vielä jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.


HUOM! Itselläni tuli tämän reseptin mukaisesti 24 cm kakkuvuoka aivan piripintaan täyteen, joten kannattaa nostaa kakkua varovaisesti, ettei kiille läiky reunoilta yli. :) (Huomatkaa myös suojakelmun jättämä kuvio kakun päällä!  :) )


sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Sunnuntaikävelyllä

Talvilomapuppe vei meidät pitkälle lenkille keväiseen metsään. Rakastan kevään matalalta tulevaa valoa. <3 Tänään aiotaan olla rohkeita ja mennä käymään koiranäyttelyssä. Koirat vaan on niin kivoja ja koirakuume jatkuvaa. Alffieta on jo ikävä, onneksi on jo tiedossa seuraava koirakyläilijä, niin ei jouduta olemaan kauaa ilman. :)

Our holiday pup took us on a long stroll through the spring forest. I just love that unique type of sunlight which comes only at spring. Today we we'll be brave and go to a dog show. It would so nice to have a pup of our own! Luckily we already know the next time we will get a holiday pup. :) 









Mitä parhainta sunnuntaita just sulle! :)

Have a lovely Sunday, everyone! :)

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Tänään hän sai nimen

Vastahan hän syntyi. Niin pieni ja suloinen, kaikkien sydämet sulattava prinssi. Niin paljon sormia ja kippuraisia varpaita. Niin tyytyväinen pieni tuhisija. Tänään hän oli kaikkien huomion keskipisteenä, sai nimen ja parkaisi kylmää vettä asiaankuuluvasti. Oli lämminhenkiset, ihanat juhlat ja minä itkin minkä kerkesin. Elämän helmihetkiä. <3

It seems he was born only yesterday. So tiny, so many tiny fingers and toes. Today he got a name and was the center of everybody's attention. And oh boy, did I cry. I just love these moments.








Me isäsi kanssa seisottiin
käsi kädessä tässä 
ja juteltiin ihan hiljaksiin:
“No nyt se on elämässä.”

Sinä olit ihan pikkuinen 
ehkä viikon vanha vasta. 
Minä sanoin: “Pilvi kukkasten 
kai ympäröi tätä lasta,

ja perhoset, lintuset untuvapäät
tuntuu lentävän korin yllä.” 
Isä kysyi: ”Näkyjäkös sinä näät?” 
Ja minä: “No ihmeitä kyllä.”

Sinä olit se ihme tietysti 
vaikka poruun puhkesitkin. 
Imit minusta maitoa nälkääsi. 
Minä ilosta nauroin ja itkin.

"Sill’ on ripsissä tähden säkenet”, 
isäs naurahti ja keksi: 
“Sen varpaat on puolukan raakileet.”
Ja hän puki sinut puhtoiseksi.

Sinä nukuit. Oli talo hiljainen. 
Löi kolmisin sydämemme. 
"Tästä tulee kai hyvä ihminen", 
me puhuttiin toisillemme.


- Kaarina Helakisa -